Udgivelser

ØSTERBRO OG OMEGN

Fugle i bur
Jeg ser flere fugle i bur, end jeg ser fugle uden for burene. Hvorfor så mange fuglebure? Jeg spørger her og der, men der er ingen, der rig­tigt kan svare mig. Dog, en Singapore-back­packer gav et godt bud: "Det er sangfugle'' si­ger han. Vietnameserne elsker at høre fugle, der synger. Amerikanerne sprøjtede (forgifte­de) vietnamesernes rismarker dvs. ødelagde deres basisføde, deres skove, buske, krat og planter. Amerikanerne lagde ¼ af Sydviet­nam øde. Fuglene og fuglesangen forsvandt. Selv om det er 50 år siden, er det ikke glemt.

''Vi passer på vore fugle." siger vietnameserne. "Hvem ved? Måske vender amerikanerne tilba­ge med deres Agent Orange! Derfor beholder vi fuglene i bur - tæt på hvor vi selv er, på arbejde eller hjemme, så vi både kan se og høre dem!"

Forlaget Shikamuu, 2021JACKAROO

Vi mavevede os hen over klippeflader med masive isblokke, blå, blåsorte og skinnende over os som frosne, kæmpestore vanddråber, ind i en slags hule eller grotte, hvor vi i fuld størrelse stod oprejst med adrenalinen pumpende, på uvant terræn, med is til alle sider og over os. Stumme og rystede i krop og sjæl. Hvor længe ville det holde? Ville isen, ville det hele brase sammen nu, over os og omkring os, lige nu, eller fem minutter senere? Ville det forblive, som det var til den næste dag, eller til om fjorten dage? Kunne vi nå at komme ud.

Mine anekdoter, fortællinger og rejseskildringer er overvejende fra steder i verden, jeg kom forbi. De er fra Bali, Bangkok og Rishikesh. Fra Istanbul i Tyrkiet, fra Etiopien og Djiboutii i Fransk Somaliland og fra Vest Samoa og Tonga i Stillehavet. Historierne er også fra steder, hvor jeg fandt arbejde som i Mutindwa i Kenya på bjerget af samme navn, fra Sydney of The Outback og Australia men også fra den amerikanske base på Søndre Strømfjord (Kangerlussuaq) i Grønland.

Forlaget Shikamuu, 2015

Anmeldelse


NGALAWAEN

Kun en måned senere - i januar 1964 - bryder helvede løs: Afrikanerne myrder - slagter arabere og indere i tusindevis (17.000) i en blodig revolution: Afrikanernes hævn for 200 års ydmygende slavehandel. Andre tusinde bliver landsforvist. Flere bosætter sig i Sverige og i Danmark og får deres ejendom på Zanzibar konfiskeret.

Livet omkring en britisk/dansk familie på tropeøen Zanzibar - 6 grader syd for ækvator.
Forlaget Shikamuu, 2012


Bøgerne kan købes i
Boghandlen Tranquebar,
Borgergade 14, 1300 K

JACKAROO
kan købes i 'Bogladen Ved Søerne', Østerbrogade 54, 2100 Ø


ZANZIBAR

MS, 1987